Projekti

FNE Orahovica

Foto naponska elektrana FNE Orahovica 1 nalazi se na području Virovitičko - podravske županije, u gradu Orahovici, nazivne snage 499,925 kWp. Izgrađena je u razdoblju od kolovoza do listopada 2012. g. i službeno je počela sa radom 29.10.2012.g. Planirana godišnja proizvodnja elektrane iznosi 560 000 kWh, a radni vijek elektrane je 25 godina.

U projektu FNE Orahovica 1 korišteni su polikristalni foto naponski moduli tvrtke DMEGC (E-Ging), te je postavljeno 2040 foto naponskih panela. Nizovi foto naponskih panela postavljeni su na nosivu konstrukciju tvrtke KRINNER u trorednom rasporedu.

Elektrana je opremljena centralnim inverterima tvrtke ZIGOR i opremom za prikupljanje podataka o proizvodnji. Elektrana je automatizirana te se gotovo sve operacije i kontrole mogu obavljati daljanskim putem. Zaštita elektrane izvedena je BOSCH video alarmnim sustavom, tako da je osiguran 24 satnim nadzor nad elektranom. Površina elektrane sa pristupnim putevima i putevima za održavanje iznosi 18.386 m2.

Dosadašnji rad elektrane kreće se u projektiranim vrijednostima proizvodnje i rada ukupno. Grad Orahovica je najmom zemljišta za potrebe izgradnje elektrane osigurao stalni prihod u proračun na osnovu najma, komunalnog doprinosa i doprinosa od proizvodnje iz obnovljivih izvora energije.

Vjerujemo da će ovaj projekt pridonijeti radu i razvoju lokalne zajednice, te izražavamo nadu da je to tek prvi u nizu uspješnih projekata koje planiramo investirati u Hrvatskoj. Ovo je svakako važan primjer i poticaj stranim ulagačima te smo izuzetno sretni da lokalna zajednica može s ponosom predstaviti jedan projekt od državne važnosti. Migrit energija trenutno ima u planu uložiti između 300 i 400 milijuna kuna u razne vrste projekata na području Republike Hrvatske.

25H
25H
63H
113H
130H
130H
131H